12 Kasım 2015 Perşembe

39 AYLIK

HEY ATOLYESI

Havalar sogumaya, gunler kisalmaya basladiginda cocuklarla aktif zaman gecirmek uzere etkinlik planlamak daha cok caba gerektiriyor. Boylesi donemler 3 yas cocuklari ile mevsimleri ve getirilerini calismak icin cok ideal zamanlar aslinda. Doganin degisimlerini takip etmek ve gelecek olan yeniliklere hazirlanmak cocuklari heyecanlandiracaktir. Henuz uzun sure odaklanmakta sorun yasayan 3 yas cocuklari ile etkinlik secerken ilgi alanlarini kullanmakta fayda var. Huseyin Emir oykusu olan faaliyetlerden hoslaniyor. Bizim etkinliklerimizi anlik eglenmenin yaninda gunler sonra bile uzerinde konusabilecegimiz konular uzerinde yogunlasiyor.

Bu aralar kar ve kardan adam uzerinde yogunlastik. Ilk faaliyetimiz KAR KUREMIZ :)
Gecenlerde aldigimiz bir pastanin uzerindeki susler, kopuk, bos ve fazla bir kavanoz, silikon tabancasi ve boyalar.... Kopukleri parcalayarak kar yapmak oglumun cok hosuna gitti. Hatta kavanozu doldurmadan kendimiz yaptigimiz karlar ile oynadik. Sonrasinda bacasi tuten evler ile kapladik kavanozumuzu. Faaliyetimiz bittiginde kar kuremiz, kardan adam hikayelerinin vazgecilmez bir parcasi haline geldi :)
Ikinci faaliyetimiz PONPONLARLA KARDAN ADAM
Huseyin Emirin cizimleri gun gectikce daha sekilleniyor. Artik resmini yapacagi nesneleri once duslemeye ve kafasinda tasarlamaya sonra cizmeye basladi. Kendi hayalgucu ile cizdigi serbest resimlerinin yaninda konulu resimler cizmeye de basladik. Henuz hayatinda sadece 1 gun kar yagmis ve 2 yasinda 1 kez kar oynamis oglum icin kardan adam cizmek o kadar da kolay bir is degil tabii... bu nedenle bu seferki faaliyetimizde once ben ponponlari kullanarak bir kardan adam cizdim. Sonra malzemeler ile oglumu yalniz biraktim. Ikinci resim Huseyin Emirin yaninda ben olmadan yani benim sozlu ya da fiilen bir yardimim bulunmadan yaptigi resimdir ve benim icin cok ozeldir.
Ucuncu kardan adam faaliyetimiz ETI PUFLAR ile ananemizin fikridir.
Kardan adam yapmaktan keyif aldigimizi goren ananemiz birgun bir oneri ile cika geldi ve oglum buna bayildi. Havuc, cikolata parcalari, kirmizi bonibon ve eti puf ile gercekten yapmasi da yemesi de cok keyifli bir faaliyet oldu.

Bu yila ait dorduncu ve son faaliyetimiz KARDAN ADAM MASKESI
Aslinda elimizde kalan bir kac kirtasiye malzemesi ile ne yapsak derken yaptigimiz bir etkinlikti.
Bu kadar kardan adam yaptiktan sonra kardan adam olmak oglumun da cok hosuna gitti.

Gelelim bu ayin diger aktivitelerine...
Bu aktivite Huseyin Emir icin tam bir supriz oldu. 
Ogluma hamile oldugum ilk andan beri yasam alanlarini hayal ederken onun da bu alanda hayallerinin siniri olmasin istedim hep. Oyle bir odasi olsun ki icinde sinirsiz hayalden hayallere kossun... Bu da heni bir hayalin gerceklesmesi oldu oglum icin. Okuldan dondugunde ona elektrikcilerde bulunan mavi bantlar ile bir orumcek agi kosesi hazirladim.

Aglara atmasi icin de kagittan toplar yaptim. Yapiskanli kismi on tarafa donuk olan aglara kagit toplari atarak yapistirmaya calisti. Yapismayanlari da sonra kendimiz yapistirdik. Tabi bu sirada hic izlemeden sevdigi orumcek adam olduk ve maceralara kostuk.

YARI YIL TATILinden faydalanmaca vol.1: ANGRY BIRDS
Bir Alisveris merkezinin duzenledigi angry birds etkinligine katildik. Yasindan mi yoksa mizac mi bilmem ama bu ara kizgin olan herseye karsi ayri bir sempatimiz var nedense. Super kahramanlar da bu ilgiyi destekler nitelikte... Belki de bu yuzden Angry Birds oyununu bir ayri sevdik. Elektronik versiyonunu oynatmadan da bu isi cozer miyiz dedim ve biz de evdeki malzemlerle oynu kurgulamaya karar verdik.


Bu yas cocuklarinin zevleri ve karakterleri cok cabuk degistiginden yeniden uretime acik olmayan oyuncak alma taraftari degilim. Cunku cocuklar bizim gibi degiller. Markaymis pahaliymis modaymis... cocuklar sadece surecte aldiklari keyfe bakarlar. Her zaman soyledigim gibi minicik bir cubuk parcasini hayallerinde buyuturler ve yeri gelir bir kilic olur yeri gelir bi kaykay olur...
Evdeki havlu kagit ve wc kagitlarinin rulolari ile kendimize kolay bir duzenek hazirladik ve evdeki mini toplarimizin uzerine cizdigimiz angry birds karakterlerini yapistirdik ve ailece eglenerek oynadik :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder