17 Eylül 2015 Perşembe

16 AYLIK

HEY ATOLYESI

Huseyin Emir'in kendi basina yapmis oldugu ilk resim...

Konu ile ilgili bir makalede okumustum galiba cocuklarin kucuk yasta boya yapmaya kalin uclu keceli kalemler ve pecete ya da havlu kagitlar ile baslamalari onlar icin daha keyifli ve kolay olabilirmis. Cunku pecete gibi yuzeyler keceli kalemler ile daha kolay renklenir ve cocuk kisa surede kagidi renklendirebilir. 

Gercekten de resim yapmaya baslarken kuru kalem ve kagit en az kirleteni gibi gorunse de cocugun cizdiklerini gormesini engeller. Cocuklar bu donemlerde kalemi cok iyi kavrayamayacagindan kagida kuru kalemler ile net cizgiler atamazlar. Bu da heveslerini kirabilir.

Bizim icin bu deneme cok da zor olmadi dogrusu. Sehir Panlama egitiminden kalmis 100 farkli renk kalin uclu keceli kalemlerimi ogluma feda ederek basladim ise ve onu boyle gormek herseye degdi dogrusu :)
Unutmadan sunu da belirtmeliyim ki,
sonuc ne olursa olsun 16 aylik bir cocugun kagida birakmis oldugu her iz cok degerli oldugundan bu kucuk sanat eserini evin en guzel kosesinde cocugunuzun gorebilecegi yukseklikte asmayi ve de ara ara bu basarili calisma hakkinda ovguleri cocugunuzla paylasmayi da unutmamak gerek tabi :))

BEYZALI GUNLER TASARIM STUDYOSU

Beyza 2. Cocuk olmanin sagladigi avantajlar ile bazi kavramlara daha tanidik. Abisinde gordugu herseyi birebir uygulama cabasi ile boyama konusunda bir tik daha ileride.

Bu aralar Pepee arkadaslarina ciddi bir sempatisi var. 10dk. dan daha fazla izlemekten hoslanmiyor. Daha cok uzerinde konusulmasini seviyor sanki. Pepee sevdasi Huseyin Emir ile basladiginda  gozum kapali pepee cizebilme yetenegi kazandim anne olarak. Ve Beyza icin Huseyin Emir ile bir oyuncak yaptik. Ben cizdim oglum boyadi. Sonra mukavvaya yapistirdik ve havlu kagidin rulosuna taktik. Cok hosuna gitti.

Parkta pepeeyi dik sekilde yerlestirdik. Hem oynadi hem yemek yedirdi. 

Pepeenin diger bir karakteri Maymus ya da Beyzaca Maynu...
Genel kabullerimden biri de cocuklarima birsey ogreteceksem sevdikleri seylerle bunu yapmaya calismak ve tabii mumkun oldugunca renklerle... Maymun da bunun eseri...
Biz bugun kizimla MAYMUN, TOP, CICEK, BULUT, GUNES kelimelerinin gorsel karsiligini ogrendik. Bu da yetmedi maymunun kulagini gozunu ellerini de bulduk. 
Maymuna merhaba dedik ve onu hic yanimizdan ayirmadik.
 Tabii bu sirada Maynu, Top, Cicik, Bulu vb. Cabalarla kelime dagarcigimizi da genisletmeye calistik :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder